Kort om PRINCE2 Agile

PRINCE2 Agile® er en smidig sertifisering fra Axelos som bygger på prosjektmetodikken PRINCE2® og kjente smidige metoder som Scrum, Kanban, Lean Startup og Cynefin. PRINCE2 Agile® har ikke en egen smidig metode, men brukes i kombinasjon med andre metoder som integreres i PRINCE2®-rammeverket.

Ved å ta kurs og sertifisering i de to nivåene: PRINCE2 Agile® Foundation og PRINCE2 Agile® Practitioner lærer du hvordan du bruker smidige metoder i kombinasjon med PRINCE2.

PRINCE2 Agile består av

PRINCE2 Agile er en veiledning som tilpasser PRINCE2 for smidig arbeid. Metoden veileder spesifikt om hvordan du bør forholde deg til PRINCE2s variabler i et smidig prosjekt (tid, kostnad, kvalitet. omfang, usikkerhet og gevinst). I dette ligger også introduksjon til konsepter og definisjoner innenfor smidig arbeid.

Rammeverket tar for seg hvordan PRINCE2s prinsipper, prosesser, temaer og ledelsesprodukter bør håndteres og tilpasses en smidig tilnærming. Metoden gir deg også svaret på hvordan du bør sette sammen og kombinere roller og ansvar basert på rollene vi kjenner fra PRINCE2 og rollene som er kjent fra smidige metoder som Scrum og Kanban.

Hvorfor ta en PRINCE2 Agile-sertifisering?

Nytte for deg

  • Du lærer de mest utbredte smidige metodene som Scrum, Kanban og Lean Startup, og hvordan du bruker dem i dine prosjekter
  • Du får verktøy som gjør prosjektene dine mer effektive samtidig som du beholder oversikt og kontroll
  • Du blir sertifisert PRINCE2 Agile® Foundation - en anerkjent sertifisering i smidig prosjektledelse

Nytte for virksomheter

  • Et PRINCE2 Agile-prosjekt leverer løpende resultater som brukerne kan benytte til å realisere gevinst. Metodikken har mange tilbakemeldingsrunder innebygget, noe som sørger for at kunnskapen man tilegner seg underveis blir tatt i bruk
  • Et PRINCE2 Agile-prosjekt setter spesialister og kunder sammen i stabile team som treffer raske beslutninger. Og det leverer til tid og kostnad, hver gang!
  • Et PRINCE2 Agile-prosjekt gir raskere og mer gevinst!

Hvem passer PRINCE2 Agile for?

PRINCE2 Agile passer for deg som jobber i prosjekter og ønsker å lære hvordan smidige metoder passer inn i et PRINCE2 prosjekt.

I hvilke typer prosjekter kan du bruke PRINCE2 Agile?

Mange forbinder smidige metoder med IT-utviklingsprosjekter, men PRINCE2 Agile er ikke spesifikk for denne typen prosjekter. PRINCE2 Agile gir en generell veiledning i hvordan man jobber smidig i henhold til PRINCE2 - uavhengig av type prosjekt.

PRINCE2 Agile er velegnet som smidig metode hvis man allerede bruker PRINCE2® i tradisjonelle prosjekter.

Spørsmål og svar

Hva er PRINCE2 Agile?

PRINCE2 Agile er et rammeverk som kombinerer det beste fra to verdener - smidig og PRINCE2®. PRINCE2 Agile gir en introduksjon til smidig arbeid og spesifikk veiledning i bruk av smidige teknikker i PRINCE2s temaer, prosesser, roller og produkter.

Er PRINCE2 Agile rettet mot en bestemt type prosjekter?

Mange forbinder smidige metoder med IT-utviklingsprosjekter, men PRINCE2 Agile er ikke spesifikk for denne typen prosjekter. PRINCE2 Agile gir en generell veiledning i hvordan man jobber smidig i henhold til PRINCE2 - uavhengig av type prosjekt. Veiledningen gir oversikt over smidige teknikker, men overlater valget av dem til brukeren.

Hvordan blir jeg sertifisert i PRINCE2 Agile?

PRINCE2 Agile består av to sertifiseringer - PRINCE2 Agile Foundation og PRINCE2 Agile Practitioner. Hver av disse sertifiseringene har et tilknyttet kurs som du må fullføre før du avlegger eksamen. Kursene kan du enten ta hver for seg eller samlet i ett kurs. Begge kursene avsluttes med en eksamen som må være bestått innen du mottar ditt sertifiseringsbevis.

Hva kreves det for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile?

PRINCE2 Agile Foundation krever ingen spesielle forkunnskaper, men det er en fordel å være sertifisert i PRINCE2 Foundation. For å ta kurset PRINCE2 Agile Practitioner må du ha en av følgende sertifiseringer; PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Agile Foundation, Project Management Professional (PMP), Certified Associate in Project Management (CAPM), IPMA Level A® (Certified Projects Director), IPMA Level B® (Certified Senior Project Manager), IPMA Level C® (Certified Project Manager) eller IPMA Level D® (Certified Project Management Associate). Vi anbefaler å starte med PRINCE2 Agile Foundation for å få et større læringsutbytte og en bedre introduksjon til bruk av PRINCE2 og smidig.

Hvem har behov for en sertifisering i PRINCE2 Agile?

En sertifisering i PRINCE2 Agile passer både for deg som jobber i smidige prosjekter og for deg som jobber i prosjekter og benytter smidige metoder. Mange ser at kompetansen kan føre til større ansvar og flere spennende arbeidsoppgaver, samtidig som sertifiseringen utgjør et pluss på CV-en.

Hvordan foregår eksamen?

Begge sertifiseringene avsluttes med en eksamen. Denne kan du ta ved vårt sertifiseringssenter i Oslo eller som netteksamen, hvor som helst, fra din egen pc. Du bestiller eksamen sammen med kurset. Hvis du tar kurset hos Metier OEC er eksamen inkludert i kursprisen.

Lurer du på noe?

Legg igjen en beskjed om det er noe du lurer på. Du vil få svar på mail så raskt vi har mulighet!