PRINCE2®-kurs var nøkkelen til drømmejobben

Da Wali Khan (34) for en tid tilbake ble offer for nedskjæringer i finanssektoren to ganger, og dermed måtte ut på jobbmarkedet, erfarte han ved flere anledninger at utdanning og relevant yrkeserfaring ikke var nok.

Utdanning og relevant yrkeserfaring var ikke nok

Med en master i Marketing Management med spesialisering i kommunikasjon fra BI og Simon Fraser University i Canada, samt arbeidserfaring fra finansinstitusjoner som DNB-konsernet og Visma, skulle men tro det var forholdsvis grei skuring å finne en ny jobb.

Men i prosessen med å søke ny jobb fikk Wali flere ganger høre at han manglet en sertifisering eller et konkret bevis på at han faktisk sitter på den kompetansen som kreves.

– Du havner raskt langt ned i søkerbunken når du ikke har et sertifikat som beviser kompetansen din, annet enn å vise til relevant utdanning og yrkeserfaring, sier han.

Ble tryggere på prosjektlederrollen

Via NAV fikk han tilbud om å ta Metier OEC Academys PRINCE2-kurs. Noe han ikke angrer på i dag. Han kjente til begrepet PRINCE2-sertifisering fra før, fra ulike prosjekter han tidligere har vært involvert i.

På kurset ble han tryggere på prosjektlederrollen.

– Jeg lærte mye om prosjektledelse generelt og om metodebruk. Kurset var også et nyttig dypdykk i de ulike prosjektfasene, og kompetansen jeg fikk kunne jeg ta i bruk med det samme, forklarer han.

Wali Khan var så heldig å lande drømmejobben etter at han ble PRINCE2-sertifisert. I dag jobber han som regionsansvarlig i Europark, hvor han tilbringer mye av tiden i prosjektavdelingen.

– Jeg har daglig bruk for kompetansen jeg fikk på kurset, sier han.

Allsidig prosjektlederkompetanse

På spørsmål om hvilke egenskaper en god prosjektleder bør ha, tenker han seg om et øyeblikk før han svarer.

– For å kunne betegnes som en god prosjektleder bør du være flink til å se sammenhenger. Du bør også være nysgjerrig og ikke minst tørre å prøve og feile. I tillegg bør du forstå deg på tall, og ha evnen til å motivere folk til å jobbe sammen som et team. Videre må du være flink på tidsstyring, og være klar og tydelig i kommunikasjonen når du delegerer oppgaver internt i teamet. Alt dette var faktorer vi jobbet mye med på kurset, sier han.

– PRINCE2-kurset gjorde meg rett og slett til en bedre prosjektleder, avslutter han med et smil.

Parallelt med PRINCE2-kurset tok Wali Khan også smidig-sertifiseringen IT Project Professional, og han anbefaler gjerne kursene til andre.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.